Waarop te letten bij het kopen van een Salontafel?

waarop_te_letten_bij_het_kopen_van_een_salontafel?.jpg

Je gasten een kop koffie of thee aanbieden met een lekker koekje of gebakje erbij is een echte Nederlandse gewoonte. Een mooie salontafel is daarbij natuurlijk onmisbaar. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten als je een salontafel wilt gaan kopen?

Persoonlijke voorkeur

De meeste mensen laten zich vooral leiden door hun persoonlijke voorkeur. Logisch, want je moet de tafel uiteraard wel mooi vinden en hij moet bij je interieur passen. Heb je een klassieke inrichting met veel eikenhout en kanten gordijnen en ruches, dan staat een strakke, zwart glazen salontafel daar absoluut niet bij…..

Andere factoren

Maar er zijn nog een paar andere punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een salontafel.  De grootte en het model van de tafel zijn minstens zo belangrijk. De tafel moet niet zo groot zijn dat je er niet meer omheen kunt lopen, maar ook niet zo klein dat je er niks meer op kunt zetten en hem bij wijze van spreken over het hoofd ziet. Een ronde of ovale tafel heeft het voordeel dat er geen hoeken zijn waar je je benen lelijk aan kunt stoten. Verder kan het materiaal waar de tafel van gemaakt is ook een bepalende factor zijn.

Inspiratie opdoen

Toen ik nog niet zo lang geleden op zoek was naar een nieuwe salontafel, kwam ik deze website tegen vol informatie en voorbeelden van allerlei verschillende stijlen en modellen salontafels. Het heeft mij geïnspireerd om de salontafel te kopen die ik nu heb en dat is iets heel anders dan het standaard model waar ik normaal naar zou kijken!