Mieren bestrijden, hoe doe je dat?

mieren_bestrijden,_hoe_doe_je_dat?.jpg

Zit je lekker in de tuin, wordt je belaagd door tientallen, kriebelige mieren. Niet echt prettig. Ook in huis kunnen mieren een ware plaag vormen. Niemand vindt het prettig als er beestjes in  het eten zitten of over de bank lopen. Maar wat doe je ertegen? Er zijn verschillende manieren om mieren te bestrijden. Chemische middelen zijn zeer effectief, maar niet erg milieuvriendelijk. Ze zijn slecht voor je directe leefomgeving; je tuin en huis, maar ook voor het algehele milieu op langere termijn. Liever niet chemisch dus.

Hoe kun je mieren bestrijden op een milieuvriendelijke manier?

Er  zijn ook weer verschillende manier om mieren te bestrijden op een manier die niet of minder belastend is voor het milieu. Zo kun je kiezen voor een elektrisch apparaat dat door middel van geluidsgolven of trillingen die niet door de mens waarneembaar zijn. Daarnaast kun je de strijd ook op een natuurlijke manier aan gaan. Koffiedik, ui, kruidnagel en  koper (5 cent) in of bij het nest leggen jaagt de mieren op de vlucht. Ook kun je kiezen voor een natuurlijk, maar dodelijk middel. Ligt het mierennest op een plek waar je makkelijk bij kunt, dan schenk je er kokend water op en je kunt ook een dodelijk mengsel maken van stroop en gist en in de tuin is het mogelijk om mieren op een afstand te houden met bepaalde planten.

Wil je meer weten over mieren bestrijden en hoe dat op een milieuvriendelijke manier kan? Lees dan de informatie op deze website over mierenbestrijding.